Skip to main content

Λίγα λόγια για την αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων “Φούρνος Λεμονή”

Ο Φούρνος Λεμονή αποτελεί αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων, με έδρα την Χαλκιδική.

Το 2002, τα αδέλφια Γιάννης και Μιχάλης Λεμονής, μεγαλωμένοι στο φούρνο του πατέρα τους, πήραν τη σκυτάλη της οικογενειακής επιχείρησης και δημιούργησαν μία αλυσίδα πρότυπο στο χώρο της εστίασης.  

Σήμερα η εταιρεία τους σήμερα διαθέτει μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και  9 πρότυπα  καταστήματα σε Παλιούρι,  Ποτίδαια κ.ά περιοχές της Χαλκιδικής.

Εκτός από τα καταστήματα, η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της και σε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών στη Χαλκιδική. Προμηθεύει εστιατόρια και ταβέρνες, ξενοδοχεία και καταστήματα λιανικής. Έτσι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής μπορούν να απολαμβάνουν την ποιότητα και τη γεύση των προϊόντων Λεμονής modern bakery σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις.

Σημειώνεται πως η εταιρεία επενδύει σε ανθρώπους, καταστήματα και εξοπλισμό για να αναβαθμίζει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Επίσης, η βιωσιμότητα είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας της αρτοζαχαροπλαστείων Φούρνος Λεμονή. Ανάμεσα στα άλλα, στόχος της εταιρείας  είναι κάθε χρόνο να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. 

Η αλυσίδα Φούρνος Λεμονή εισάγει ετησίως περισσότερα από 15.000 τιμολόγια. Τα περισσότερα τιμολόγια λαμβάνονται κυρίως κατά την περίοδο του καλοκαιριού και μάλιστα σε μορφή χαρτιού.

fournos lemonis paperentry συνεργασία

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αλυσίδα Φούρνος Λεμονή

Λόγω του υψηλού φόρτου εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η εταιρεία αντιμετώπιζε τα ακόλουθα προβλήματα όταν ζήτησε τη βοήθεια του Paperentry.

 • Κατακόρυφη αύξηση των πλήθους των παραστατικών το καλοκαίρι και ταυτόχρονη επιδείνωση του οικολογικού αποτυπώματος της επιχείρησης.  
 • Δυσκολίες στην εύρεση έμπειρου προσωπικού για την άμεση χειροκίνητη εισαγωγή παραστατικών.  
 • Οι εργαζόμενοι δεν καταχωρούσαν τα τιμολόγια εγκαίρως, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες πληροφορίες και να μην ενημερώνονται σωστά οι αποθήκες των καταστημάτων.
 • Ο υπολογισμός των αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο ήταν ανέφικτος.  
 • Ο έλεγχος συμμόρφωσης τιμών αγοράς με τις συμφωνηθείσες τιμές προμήθειας, ήταν πρακτικά αδύνατος. 

Τι πέτυχε η Αλυσίδα Φούρνος Λεμονή από την αξιοποίηση του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης  PaperEntry

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022. Σκοπός του ήταν η πλήρης αυτοματοποίηση της καταχώρησης δεδομένων από τιμολόγια αγορών στο ERP της εταιρείας Λεμονή. 

Η τεχνολογία PaperEntry, βασισμένη στην  Τεχνητή Νοημοσύνη, επέτρεψε στην εταιρεία Φούρνος Λεμονή να αυτοματοποιήσει τη χειροκίνητη καταχώρηση δεδομένων και στα 9 καταστήματα της. 

Με την παρέμβαση της PaperEntry, το σύνολο των παραστατικών πλέον λαμβάνεται  σε μορφή PDF αρχείων.

Το λογισμικό της PaperEntry αξιοποιεί την τεχνολογία OCR , σαρώνει και εξάγει πληροφορίες από αυτά τα PDF αρχεία (τιμολόγια, φορτωτικές και λοιπά μηχανογραφημένα αρχεία). 

Οι πληροφορίες αυτές κατανοούνται και αναγνωρίζονται με 99.9% εγκυρότητα μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.)  Στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα επεξεργάζονται και καταχωρούνται αυτόματα στο ERP του πελάτη. Η επικοινωνία του λογισμικού της PaperEntry με το ERP του πελάτη πραγματοποιείται με API 

Ως αποτέλεσμα αυτών των απλών διαδικασιών, σήμερα η Αλυσίδα Καταστημάτων “Φούρνος Λεμονή Modern Bakery” κατάφερε να:

 1. αυτοματοποιήσει τη διαδικασία καταχώρησης εγγράφων , εξοικονομώντας πόρους για την επιχείρηση
 2. αποφορτίσει το προσωπικό από εργασίες μηδενικής προστιθέμενης αξίας
 3. εξοικονομήσει χρόνο για τους εργαζόμενους για άλλες πιο παραγωγικές διαδικασίες 
 4. μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα της επιχείρησης με τον δραστικό περιορισμό χρήσης χαρτιού
 5. καταχωρεί δεδομένα με ακρίβεια  99,5%  μηδενίζοντας ουσιαστικά λάθη του ανθρώπινου παράγοντα
 6. διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σύστημα καταχώρησης παραστατικών, ικανό να προσαρμοστεί για να καλύψει τις σημερινές αλλά και τις αυριανές ανάγκες της επιχείρησης.

Σήμερα η Αλυσίδα Καταστημάτων Φούρνος Λεμονή αναπτύσσεται με σύμμαχο την τεχνολογία διαμορφώνοντας παράλληλα εταιρική κουλτούρα υιοθέτησης της καινοτομίας. ΄Οπως ενδεικτικά αναφέρει ο  Γενικός Διευθυντής Φούρνου Λεμονή, Τάσος Αμανατίδης:

«Με τη βοήθεια του PaperEntry, έχουμε εξασφαλίσει τη βέλτιστη διαχείριση των εισερχόμενων παραστατικών, δίχως να υπερφορτώνεται το προσωπικό μας με εργασίες μηδενικής προστιθέμενης αξίας».

Λίγα λόγια για το PaperEntry

Το Paperenty είναι ένα λογισμικό αναγνώρισης και εξόρυξης δεδομένων από  παραστατικά (Τιμολόγια Αγορών, Τιμολόγια Εξόδων,  ‘Εγγραφα ‘Eκτελωνισμού,  Φορτωτικές, Δελτία Αποστολής) και αυτόματης καταχώρησης στο λογισμικό/ μηχανογράφηση κάθε εταιρείας.

Λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να αυτοματοποιήσει την επίπονη και χρονοβόρα εργασία της καταχώρησης δεδομένων.

Το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση. Σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη ζωή των πελατών του. Mπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις σημερινές αλλά και τις αυριανές ανάγκες κάθε επιχείρησης. 

Χάρη στο Paperentry τώρα μπορείτε να:

 •  αυτοματοποιήσετε τις εργασίες εισαγωγής παραστατικών έως και 100 φορές πιο γρήγορα και να γλυτώσετε χρόνο στους εργαζόμενους σας για άλλες πιο παραγωγικές διαδικασίες
 • έχετε 99,9% λιγότερα λάθη στην εισαγωγή δεδομένων, σε σχέση με την χειροκίνητη εισαγωγή παραστατικών
 • εξοικονομήσετε σημαντικούς πόρους για την επιχείρηση σας
 • μειώσετε το οικολογικό  αποτύπωμα της επιχείρησης σας με τη ΜΗ χρήση χαρτιού. 

Κλείσε σήμερα ένα ραντεβού και μάθε πως το paperentry.gr μπορεί να βοηθήσει και τη δική σου επιχείρηση.

https://paperentry.gr/contact/

Powered by Utilize

Δημοφιλή άρθρα


Follow us